Om AIS – Info på dansk

Kort om skolen

Aarhus International School (AIS) er en international privatskole bestående af børnehave og grundskole med det formål at udbyde international IB-autoriseret undervisning og børnepasning i henhold til friskoleloven og dagtilbudsloven. Børnehaven med cirka 60 børn ligger i Højbjerg og skolen med cirka 260 elever ligger på Dalgas Avenue tæt på Aarhus centrum.  Hos AIS arbejder vi tæt sammen med vores tilsynsførende (skolesektionen) og Aarhus Kommune (børnehave) for at sikre, at alle relevante juridiske og uddannelsesmæssige krav overholdes.

AIS er en certificeret IB World School, hvor undervisningssproget og det daglige sprog hovedsageligt er engelsk. Et højt fagligt og socialt niveau på skolen opnås gennem undervisning solidt funderet i IB programmet fra børnehave til afgangsklasser. På skolen går elever fra mere end 40 nationaliteter.  Vores personale af erfarne IB-lærere kommer fra hele verden og medbringer et væld af forskellige perspektiver og synspunkter.  I overensstemmelse med ”International Baccalaureate®” missionen, stræber vi efter at uddanne og forberede vores elever til aktivt at bidrage til en bedre verden. 

AIS havde sit seneste evalueringsbesøg fra IB i oktober 2020, og vi er allerede begyndt at forberede os på det næste evalueringsbesøg i efteråret 2025.

Adresse:
Børnehaven (3-6 år) PYP1-3

Bushøjvænget 133
8270,Højbjerg

Skolen (6-16 år) PYP4-MYP 5

Dalgas Ave 12
8000, Aarhus C

Optagelseskontoret:

admissions@ais-aarhus.dk

Historie

AIS blev grundlagt som børnehave i 2012 under navnet Aarhus Academy for Global Education (AAGE). Året efter blev børnehaven udvidet med en skoleafdeling, hvor der i dag er mere end 260 elever. AIS’s curriculum følger det anerkendte International Baccalaureate® (IB) program, som i februar 2021 findes på 5.400 skoler i 158 lande over hele verden. AIS har siden sin grundlæggelse arbejdet med en vision om at udvikle en attraktiv international skole og børnehave med 600 elever på to spor. Elever, der ønsker at fortsætte deres IB-uddannelse i Danmark, kan vælge mellem en af 17 danske gymnasier rundt om i landet, der tilbyder IB Diploma-programmet eller mellem tusindvis af muligheder for at tage IB Diploma i udlandet. Hvert år har vi også elever, der vælger at fortsætte deres uddannelse på en dansk gymnasial uddannelse.

Hvad er IB?

International Baccalaureate® (IB) tilbyder et kontinuum af international uddannelse gennem fire udfordrende uddannelsesprogrammer af høj kvalitet til studerende i alderen 3 til 19 år. IB-programmerne tilskynder til både personlig udvikling og akademisk præstation, der udfordrer eleverne til at tænke kritisk, stille de rigtige spørgsmål og tænke på tværs af discipliner. En IB-uddannelse fremmer også mangfoldighed, nysgerrighed og en sund appetit på at lære.

Skolerne skal have tilladelse til at undervise i IB-programmer. Hver skole, der er autoriseret til at tilbyde IB-programmer, er kendt som en IB World School.

På AIS udbyder vi et komplet skoleprogram, som omfatter børnehave og indskoling “Primary Years Programme” (elever i alderen fra 3 til 11 år) og udskolingen “Middle Years Programme” (5-årigt program for elever i alderen fra 11 til 16 år). Middle Years Programme afsluttes med ekstern eksamen i sidste klasse og eksamensbeviset MYP Course results og IB MYP Certificate.

Dansk undervisning

Med cirka en tredjedel danske elever på skolen ligger undervisningen i dansk på et meget højt niveau med inddeling i 3 niveauer, Language & Literature (Dansk A) og Language Acquisition (Dansk B og Dansk C). Elever på dansk A niveau afslutter 9. klasses afgangseksamen i dansk. Hvis du vil læse mere om detaljerne i vores dansk program, kan du læse PYP- og MYP-danskafsnittene på vores hjemmeside.

Vores Fremtid
I august 2022 begynder skolen med et ambitiøst byggeprojekt, hvor vi udvikler og udvider skolens fysiske faciliteter. One Campus Project, som ledes af Ejendomsfonden AIS, forventes afsluttet i august 2024.  Specialbyggede og moderne klasseværelser og skolefaciliteter vil understøtte en skole i udvikling og give mulighed for vækst i elevtallet. Centralt i dette projekt er ideen om en skolecampus, hvor alle medlemmer af vores læringssamfund vil være samlet på Dalgas Avenue 12.  Vi ser frem til denne næste fase i historien om AIS.